De Tweede Mijl

De Tweede Mijl  / DTM

In mijn (arbeidzaam) leven volg ik al vele jaren mijn ‘roeping’  gemotiveerd door de woorden van Paulus in Galaten 6 om ‘aan allen wel te doen, maar in het bijzonder aan geloofsgenoten’. Dat heb ik mogen doen in meerdere seculiere en christelijke organisaties. Zo heb ik de betekenis en het belang van er onvoorwaardelijk zijn voor de ander, goed leren kennen en waarderen.

DTM is een organisatie die dit  ‘er onvoorwaardelijk zijn’  handen en voeten geeft midden in Amsterdam in de Jordaan.   Op basis van naastenliefde biedt De Tweede Mijl hulp aan gemiddeld 125 bezoekers per dag. Deze bezoekers hebben doorgaans te maken met dak- en thuisloosheid, verslaving en vormen van psychische stoornissen.  In veel gevallen worden bezoekers naar ketenpartners verwezen. Drie keer per week staat de deur van het inloophuis in de Amsterdamse Jordaan voor deze groep mensen open. Ze kunnen bij De Tweede Mijl terecht voor eten, drinken, een luisterend oor en gezelligheid. Ook kunnen ze er douchen en hun vuile kleding inruilen voor schone kleding.
Wij stellen geen voorwaarden vooraf, er is geen registratieplicht. Gewoon er mogen zijn, even van de rust genieten, even niet weggestuurd of het gevoel van opgejaagd worden, ervaren. Het lijkt vanzelf sprekend maar DTM is voor deze doelgroep een oase in hun nomadenbestaan in Amsterdam.  Mensen worden menswaardig bejegend, er wordt geluisterd, op verzoek krijgen gasten een voetenbadje met soda om hun stukgelopen voeten te laten verzorgen. Voor de vrijwilligers heeft deze voetverzorging een diepe betekenis, omdat Jezus de voeten waste van zijn volgelingen. Hij schaamde zich niet om dit ‘vieze’ werk te doen. Zo blijft dit mooie werk niet bij ‘brood alleen’.

Hiernaast biedt DTM wekelijkse momenten van bezinning, waarbij bezoekers en vrijwilligers samen zingen, bidden en uit de Bijbel lezen. Het gaat om de combinatie van het brengen van het Evangelie en praktische hulp.

Sinds juni 2020 mag ik als bestuurder volgens de KvK, concreet in de rol van voorzitter van het bestuur, mijn steentje bijdragen aan deze bijzondere manier van dagopvang en hulpverlening en de doorontwikkeling van De Tweede Mijl.

 

Bent u geïnteresseerd? Draag ook uw steentje bij en kijk op

www.detweedemijl.nl/wat-doen-wij

 

Meer weten? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek

Bel 06 53 83 35 64 of stuur een email