Over mij persoonlijk

Ik ben 59 jaar, gehuwd (vier kinderen) en sinds 2017 woonachtig op de prachtige Veluwe. Samen met vrienden hebben we een duurzame dubbele woning (RC van 8, triple glas, zonnepanelen en een ventilatie-warmtepomp) ontwikkeld die uiteraard, gasloos is. Een ‘nul-op-de meter’ woning.

Ik hou van mijn gezin (niet ongebruikelijk) en we doen graag dingen met elkaar.

Hobbymatig houd ik me graag bezig (zowel sleutelen als rijden) met mijn klassieke Volvo (145) uit 1971. Zeker in combinatie met een caravan uit die tijd (SMV 420, 1976) vinden we dit een prachtig plaatje. Daarnaast loop ik hard, zeil ik te weinig, lees ik graag een goed boek en rommel in de (moes)tuin. Wij zijn actief lid van een kerkelijke gemeente in Nunspeet.
Hiernaast ben ik 14 jaar raadslid en fractievoorzitter geweest van de ChristenUniefractie in Houten. Fantastisch om in je eigen gemeente mee te mogen sturen.

Wanneer het gaat over opleidingen heb ik drie scholingen als belangrijk ervaren.

De MBOV (Groningen) waarmee ik in 1982 verpleegkundige werd, de post HBO-opleiding VO-OBM (Organisatie, Beleid  en Management, Zwolle) die mijn inzicht in mijn eigen persoonlijke leiderschapsstijl vergrootte. Als laatste de studie Bestuurskunde (Utrecht). Hiermee mocht ik mij master of science noemen en heb ik veel nieuwe inzichten opgedaan  in het openbaar bestuur en het semi publieke domein. In mijn masterthesis heb ik me gericht op onderzoek naar verschil in motivatie (PSM) tussen seculiere en religieuze medewerkers in de zorg. Uit mijn onderzoek bleek o.a. dat de motivatie van medewerkers groeit naarmate zij zich meer herkennen en verbonden voelen met de ‘corporate identity’ van de organisatie ( de person-organisation-fit). Dit betekent dat zorgorganisaties die graag hun personeel willen behouden, er goed aan doen om te kijken naar samenbindende en gedeelde waarden. Waarden waarin medewerkers zich herkennen, die ze graag uitdragen en waar ze mee verbonden willen zijn. Dan krijgt het wat vreemde begrip ‘human capital’ een nieuwe lading en nieuwe waarde.

U begrijpt, ik heb me niet verveeld de afgelopen jaren en kijk er naar uit om u met deze ‘lumen’ wat verlichting te kunnen brengen.

Meer weten? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek

Bel 06 53 83 35 64 of stuur een email